استفاده از هدست واقعیت مجازی در کلاس درس

واقعیت مجازی و آموزش

واقعیت مجازی می‌تواند نقش موثری در حوزه‌ی آموزش ایفا کند و رویکردهای سنتی یادگیری و تدریس را متحول سازد. به عنوان نمونه، امکان تعامل تعداد زیادی از دانش‌آموزان در یک محیط سه‌بعدی یکی از مزیت‌های به‌کارگیری آن می‌باشد.

در محیط مجازی امکان ارائه‌ی داده‌های پیچیده به دانش‌آموزان وجود دارد که با تسهیل شیوه‌های دسترسی به این داده‌ها می‌توان در کنار سرگرم کننده بودن امکان یادگیری آسان را نیز برای آن‌ها فراهم کرد، در ضمن این افراد می‌تولنند از طریق تعامل با اشیاء موجود در محیط مجازی داده‌های بیشتری را استخراج و به دامنه‌ی دانش خود بیفزایند. به عنوان نمونه، دانشجویان نجوم می‌توانند رفتار سیارات در منظومه شمسی را مشاهده و تعامل‌ها فیزیکی موجود در آن را بررسی کنند، سیارات را جابه‌جا کنند و یا اطراف ستارگان را مورد واکاوی قرار دهند و حتی حرکت و رفتارهای یک ستاره‌ی دنباله‌دار را زیر نظر بگیرند. این محیط سه‌بعدی مجازی همچنین آن‌ها را قادر می‌سازد مفاهیم انتزاعی و نظری علم نجوم را راحتر درک کنند و بهتر به خاطر بسپارند.

آموزش در حال گذر از شیوه‌های سنتی استفاده از مداد، خودکار و کتاب به سمت استفاده از تکنولوژی‌های تعاملی است تا انتقال فهم و دانش به بهترین و سریع‌ترین شکل ممکن امکان‌پذیر شود.

این محیط برای دانشجویانی که سبک خاصی در یادگیری دارند نیز بسیار مفید است، کسانی که فرآیند یادگیری در آن‌ها از طریق مشاهده‌ی نشانه‌ها، طرح‌ها، رنگ‌ها و بافت‌ها تسهیل می‌شود. به‌عنوان مثال می‌توان به استفاده از واقعیت مجازی در آموزش جراحی اشاره کرد که دانشجویان روش‌ها و تکنیک‌های جراحی را بر روی یک بدن سه‌بعدی انسان تمرین می‌کنند و یا اعضای مختلف بدن را به منظور بررسی عملکرد آن‌ها در این فضا مورد واکاوی قرار می‌دهند.

استفاده از هدست واقعیت مجازی برای آموزش کودکان

واقعیت مجازی و کودکان آشنا به تکنولوژی۱

امروزه نسل جدیدی از کودکان در کشورهای غربی و همچنین در ایران در حال بزرگ شدن هستند که اغلب فرم‌های تکنولوژی را در مدرسه و خانه به‌کار می‌گیرند و برعکس والدین خود و نسل قبل‌تر در به‌کارگیری آن‌ها هیچ تردیدی ندارند. در ضمن ما نیز در حال حاضر در جامعه‌ای کم و بیش تکنولوژیک زندگی می‌کنیم، بنابراین منطقی به‌نظر می‌رسد که واقعیت مجازی را به عنوان فرمی از چندین فرم تکنولوژی اجرایی کنیم تا بتوانیم نخبگان تکنولوژی فردا را امروز آموزش دهیم.

۱ tech-savvy children

منبع: Virtual Reality Society
منبع تصاویر: Road to VR
انتشار: Mabioca

۲ دیدگاه

  1. بنده و چند نفر از دوستان در پی فعالیت آموزشی در حوزه vr برای دانش آموزان و دانشجویان و تولید پکییجهای آموزشی هستیم چه راهنمایی میفرمایید
    ممنون

    • به طور معمول استفاده از یک بسته نرم‌افزاری مانند موتور بازی آنریل و سخت افزار متناسب به عنوان ابزارهای ابتدایی در نظر گرفته می‌شوند، سپس طراحی تولید محتوای مورد نظر به گونه‌ای که با مدیوم واقعیت مجازی متناسب باشد.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *